Starrmedica ögonklinik

Öppettider

Måndag, tisdag, onsdag 8.00-15.00

Torsdag 8.00-16.00

Fredag 8.00-13.00

Verksamheten ligger i fräscha nyrenoverade lokaler i Läkarhuset, Kungsgatan 43, centralt i Uppsala. Det är lätt att komma hit via tåg eller buss (gångavstånd från Uppsala centralstation). Parkering finns i P-garage i närheten.

Om man har svårt att gå och blir körd av anhörig eller taxi så kan man komma in i läkarhuset via den bakre ingången från St: Persgatan så man slipper stiga ur bilen på den trafikerade Kungsgatan.

Hur hittar du till oss?

Tåg/Länsbuss:

Från Uppsala Centralstation där tåg och länsbussar stannar är det ca 250m till Läkarhuset där StarrMedica ligger. Följ Kungsgatan i nordvästlig riktning. (nordväst= domkyrkotornen och slottet på din vänstra sida och järnvägsspåren på din högra)


Bil:

Det ligger flera parkeringsgarage i närheten, de närmaste på Dragarbrunnsgatan, se karta.  OBS! tänk på att vi vid kataraktoperation och vid de flesta ögonundersökningar kommer att droppa pupillvidgande ögondroppar som också stör synskärpan och gör det olämpligt att köra bil under några timmar.

Blir du avsläppt av anhörig eller kommer med taxi är det bäst att använda ingången på baksidan (infart St:Persgatan) så slipper man stanna på den trafikerade Kungsgatan


UL Buss:

Flera busslinjer stannar på Kungsgatan, Linje 5, 8, 9 är närmaste hållplats ”Vaksalagatan” och Linje 6 och 9 är närmaste hållplats ”Klostergatan”

För långväga patienter


Många patienter reser långt för att opereras av Jaroslawa Cederblad och om vi planerar för det så går det oftast att få till att under samma dag resa till och från Uppsala, undersökas och operera ett eller båda ögonen. Återbesöket går ofta att få till på hemorten i okomplicerade fall.  Vill man stanna en natt för ett återbesök dagen efter operationen och kanske kombinera med att se den vackra staden så har vi kontakt med ett närliggande hotell (Clarion hotel Gillet) med rabatter för våra patienter. Hör av dig så berättar vi mer.  Tänk på att du som patient bara betalar vanlig patientavgift (fn260kr) oavsett var i Sverige du bor.

KONTAKTA OSS VIA 1177


Bäst är att kontakta oss via 1177 om du tex behöver nytt recept eller om du önskar omboka en tid. Via 1177 är det säkert att ange personnummer och vi kan då hjälpa dig via den sidan.

KONTAKTFORMULÄR


Om du vill kontakta oss direkt eller om du önskar diskutera privat förundersökning eller operation - Fyll i dina kontaktuppgifter och tryck sen på skicka. Vi ringer upp dig så snart vi får möjlighet.