Jaroslawa Cederblad fd Lauer ögonläkare, ögonkirurg inviger StarrMedica Ögonklinik, Uppsalas modernaste ögonverksamhet.

Ny ögonklinik i Uppsala

Nu öppnar äntligen StarrMedica Ögonklinik centralt i Uppsala.  Verksamheten är frukten av en mångårig dröm hos grundaren Jaroslawa Cederblad (fd Lauer) att bedriva bästa tänkbara ögonvård med avseende på kompetens, hygien och säkerhet men samtidigt med ett personligt bemötande och hög tillgänglighet.

Varmt välkomna till oss! 

Jaroslawa Cederblad (fd Lauer)

Katarakt-, glaukom- och ögonplastikkirurg

Jaroslawa är disputerad ögonspecialist och ögonkirurg sedan 1998, utbildad på universitetssjukhuset i Gdansk. Hon började sin svenska karriär som överläkare på sjukhuset i Gävle sedan på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon har varit med och startat Aleris Ögon i Uppsala och har också arbetat på Capio Ögon.

”Trots bra erfarenheter från tidigare arbetsplatser har det hela tiden funnits en tanke om att det här skulle kunna göras ändå lite bättre, lite säkrare och mer personcentrerat. Nu får jag äntligen, med mycket glädje och stolthet, välkomna er till min egen klinik!”

Jaroslawa Cederblad fd Lauer ögonläkare, ögonkirurg, ögonplastikkirurg på StarrMedica Ögonklinik

Matilda Hedstrand

medicinsk koordinator

Det innebär i korthet att hon ser till att allt fungerar och flyter smidigt, att du blir kallad i rätt tid och att den personal och utrustning som behövs under operationsdagen är tillgänglig. Chansen är stor att om du får ett telefonsamtal från oss om tidsbokning så är det Matilda du får tala med. Hon ser till att allt går så snabbt som möjligt och om man så önskar skall man kunna få operera sin grå starr inom en vecka.

”StarrMedica har hög ambitionsnivå vad gäller tillgänglighet och vi vill att man ska kunna få tid till Jaroslawa helst inom två dagar efter kontakt.”

Matilda Hedstrand medicinsk koordinator på StarrMedica Ögonklinik
Daga Lauer receptionist och assistent på StarrMedica Ögonklinik

Daga Lauer

receptionist/assistent

Hon tog studenten våren 2020 (en annorlunda upplevelse) och hennes planer är så småningom att läsa vidare men just nu bemannar hon vår reception och hjälper dig som patient med att registrera dig och din betalning. Hon assisterar också vid vissa undersökningar. Förutom svenska och engelska pratar hon också polska och en del franska.

”Om du opereras för grå starr kan det hända att det är jag som kommer med en kopp kaffe till dig efter operationen. Välkommen!”

Jennifer Båskman operationssjuksköterska på StarrMedica Ögonklinik

Jennifer Båskman

operationssjuksköterska

Jennifer är legitimerad sjuksköterska med en specialistsjuksköterskeutbildning inom operationssjukvård från Uppsala universitet. Hon har tidigare arbetat på neurokirurgen på Akademiska sjukhuset, Uppsala och delar nu sin tid mellan att forska och att vara på StarrMedica. Under operationen assisterar hon Jaroslawa och efteråt försäkrar hon sig om att du som patient mår bra.

”Jag är mycket mån om patientsäkerheten och är speciellt stolt över den fina operationssalen som håller en mycket hög standard.”